Peecat
Image default
Zakelijke dienstverlening

Waar op letten bij het laten bouwen van een webshop?

Waar op letten bij het laten bouwen van een webshop?


In Nederland en België beginnen steeds meer ondernemers een webshop. Dit ingegeven door het feit dat steeds meer mensen online shoppen. Met winkels in de winkelstraat gaat het hierdoor een stuk slechter en veel bedrijven hebben zelfs hun deuren moeten sluiten. Het aantal kledingwinkels neemt dan ook snel af. Dit soort bedrijven zijn genoopt om ook de overstap naar het internet te maken. Deze ontwikkeling zal in de komende jaren blijven doorgaan.

Een shop laten bouwen


Een webshop ontwikkelen is wat anders dan een gewone website laten maken. Er komt veel meer bij kijken. Een webshop is vaak veel uitgebreider en de shop dient goed beveiligd te zijn. Bezoekers doen via de shop immers aankopen via hun bank. Dan is het belangrijk dat het betrouwbaar oogt. Het moet natuurlijk niet alleen betrouwbaar ogen, het moet ook echt betrouwbaar zijn.

Kosten voor het laten bouwen van een webshop


Een webshop kan goedkoop, maar wil je een echt professionele shop, dan zul je bereid moeten zijn om te investeren. Voor een paar honderd euro kun je geen kwaliteit verwachten. De professionele shops van de grote bedrijven worden ontwikkeld voor vele tienduizenden tot soms enkele honderdduizenden euro’s. Wil je de concurrentie aangaan met dit soort shops, dan zul je bereid moeten zijn om te investeren. Je kunt altijd met een beperkt budget een shop laten maken, maar verwacht dan geen hoogstaande webshop.

 

Iemand vinden voor het bouwen van een shop


De meeste developers die websites maken, kunnen ook webshops maken. In de regel gebruiken ze hiervoor open source software. Ze maken de shops dus niet zelf, maar gebruiken bestaande concepten, die ze kunnen finetunen. Het voordeel is dat je met een relatief beperkt budget nog altijd een mooie shop kunt laten bouwen. Als het om dit soort software gaat kun je denken aan bijvoorbeeld Magento. Dit is populaire webshopsoftware.

 

Voor meer info : https://kmowebdiensten.be/diensten/website/