Peecat
Image default
Winkelen

Schoenen met een verhaal: Floris van Bommel

We kopen met zijn allen heel wat schoenen in ons leven. Je kent vast een aantal merken. Maar sta je er wel eens bij stil hoe het merk van de schoen is ontstaan? Wij zoeken natuurlijk alles graag tot op de bodem uit voor jullie. In deze blog zullen we stilstaan bij een bekend schoenenmerk: Floris van Bommel. 

Een familiebedrijf van vele generaties

In 1694 vestigde het eerste bedrijf zich in Breda onder de naar Reynier van Bommel. Hij sloot zich gedurende zijn jaren daar aan bij de schoenmakersgilde van Breda. Zijn zonen Adrianus en Christianus van Bommel hebben in 1724 Van Bommel opgericht. Ze werden bekend als meester-schoenmakers in breda. Vanaf dan gaan ze ook hun eigen schoenen maken. 

De generaties erna maakte het bedrijf groter door ook medewerkers in dienst te nemen. Na de Frans-Duitse oorlog zou het bedrijf een enorme groei doorgemaakt hebben. Dit omdat er veel vraag was naar schoenen voor militairen. 

In de jaren tachtig werd het voor Floris van Bommel schoenen echter wat moeilijker. In 1982 ontving van Bommel toch een hoge Italiaanse onderscheiding, namelijk de zogeheten ‘Oscar Alta Moda’ een prestigieuze erkenning voor de kwaliteit van de schoenen. Maar er werden ondertussen steeds meer goedkope schoenen vanuit Azië op de markt gebracht. Dit maakte het voor het bedrijf een opgave om te concurreren op de markt. Vanaf de jaren negentig werden gymschoenen populair, waarna Floris van Bommel is opgericht. De eerdere van Bommel schoenen waren vooral formeel maar werden meerdere doelgroepen aangesproken. 

Schoenen van kwaliteit 

Kwaliteit staat bij de schoenen van dit merk voorop. Floris van Bommel maakt ‘geklede’ schoenen. Je kan de schoenen dragen bij een pak voor bijvoorbeeld werkgelegenheden. Maar de schoenen van Floris van Bommel zijn ook zeker bij een casual outfit te dragen. De schoenen maken het geheel meer luxueus.

Kenmerkend zijn de opvallende combinaties in kleur en prints, zoals slangen- of krokodillen print. KIjk ook eens onder de zool van een Floris van Bommel schoen. Je zal er de meest unieke afbeeldingen, puzzels en teksten op tegenkomen. 

Het gebruik van hoogwaardige materialen maakt dat de schoenen een hoog draagcomfort hebben. Het meest gebruikte materiaal is leer. Het hoge draagcomfort komt ook door de zorgvuldigheid waarmee de schoenen worden gemaakt in de fabriek. Het zijn schoenen zoals je van een echte schoenmaker kunt verwachten. 

Vandaag de dag zijn er slechts 15 winkels in Nederland te vinden. Maar de markt in het buitenland ligt nog open voor vele mogelijkheden. 

Wij vinden dit in ieder geval een inspirerend merk. Koop nu ook jouw Floris van Bommel schoenen.

Voor meer info :