Peecat
Image default
Onderwijs

De functie Office Manager

Wat doet een office manager? Wat moet je kunnen en kunnen als office manager? Is er veel vraag naar office managers? Allemaal vragen waar je hier antwoord op krijgt!

Wat doet een office manager?

Een office manager is de spil van de organisatie. Je regelt alles, van de aanwezigheid van voldoende voorraad tot klankbord van de directie. Je zorgt ervoor dat alle administratieve en organisatorische processen optimaal verlopen op kantoor. Vaak geeft de office manager leiding aan een team: het secretariaat. Je hebt contact met iedereen in de organisatie, maar ook met relaties en klanten van de organisatie.

Wat moet je kennen en kunnen als office manager?

Zoals gezegd ben je de spil van de organisatie. Als duizendpoot moet je dus van alles kunnen. Je leeft je in iedereen in, waardoor je vriendelijk, tactisch, zelfstandig, zorgvuldig, hulpvaardig naar klant en collega en betrouwbaar bent. Juist omdat je je in iedereen inleeft, kan je goed grenzen stellen, ben je stressbestendig, kan je goed plannen en organiseren en heb je problemen al opgelost als ze nog niet eens bestaan! Alsof dat nog niet voldoende is ben je ook nog kritisch, assertief en je spreekt en schrijft foutloos Nederlands.

Om deze vaardigheden bij jezelf te verbeteren, kan je vakgerichte opleidingen en cursussen volgen. Fabius Opleidingen heeft hiervoor de vakgerichte opleiding tot office manager in het leven geroepen. Deze opleiding bestaat uit de opleiding Administratief Medewerker en de vervolgopleiding Office Manager. Beide opleidingen rond je af met een examen, waarna je ruim voldoende hebt geleerd om als office manager aan de slag te gaan.

Is er veel vraag naar office managers?

Door ontwikkelingen als flexibele werkplekken, flexibele werktijden, parttime werken en thuiswerken, ontstaat steeds meer behoefte aan iemand die alle werkzaamheden coördineert, samenbrengt en plant ofwel aan de functie van office manager.

Voor meer info :