Peecat
Image default
Meubels

5x waarom een kolomkast een must is voor elke badkamer

De vijf voordelen van een kolomkast in de badkamer

Hieronder worden vijf redenen genoemd waarom je voor een kolomkast in de badkamer moet kiezen. Prachtige kasten en een ware must have uiteraard!

1. Mooi bij ieder badkamer interieur

 

Een kolomkast is in diverse designs verkrijgbaar en past vaak mooi in een badkamer om spullen in op te bergen. Niet alleen voor aan de muur zijn mooie kolomkasten te verkrijgen maar ook voor op de vloer losstaand met een moderne wastafel er in. Het voordeel is dat ze een goede toevoeging zijn, speciaal afgewerkt van materiaal de vochtbestendig is en in elke kleurtint te zijn verkrijgen. Een kolomkast in de badkamer kan dus goed worden afgestemd op het juiste interieur.

2. Berg de spullen op in hoogte.

Hoogtes lopen uiteen van 200 tot bijvoorbeeld 260 cm. In een lengte van twee meter of meer is veel op te bergen. Natuurlijk moet je eerst goed de hoogte van het plafond bepalen door het goed op te meten. Indien je kiest voor een breedte van slechts 60 cm of 40 cm met een hoogte van meer dan twee meter kun je dus wel spullen van meer dan een vierkante meter opbergen. Badkamers vallen toch onder de kleinere ruimtes in een woning en daar past hoogtewerking met een kolomkast perfect in. Indien je over minder spullen beschikt dan kun je ook voor een kleiner formaat kiezen. Een halve kast van ongeveer 150 – 170 cm hoog is dan een goede keuze.

3. Keuze uit verschillende soorten designs

Er zijn heel veel verschillende soorten kolomkasten te verkrijgen in verschillende soorten materiaal denk aan hout, kunststof, PVC met een laagje bijvoorbeeld natuursteen look. Veel kolomkasten zijn voorzien van een moderne stijl die mooi in een moderne badkamer staan. Denk aan een kolomkast van graniet en beton look. Deze tinten komen veel terug. Maar ook wit afgewerkte kolomkasten van kunststof zelfs mogelijk met vitrine display en verlichting. Je kunt een kolomkast tevens helemaal op maat laten maken met eigen gekozen materialen, hand vaten en extra’s. De opties zijn eindeloos.

4. Meer ruimte over

En natuurlijk gaat er veel minder ruimte verloren omdat spullen worden opgeborgen in de hoogte. Het voordeel van in de hoogte werken is dat je net zoveel spullen krijt kunt als in de breedte waardoor er extra ruimte wordt bespaard met een badkamerkolomkast. Deze lange smalle kasten ogen niet fors en groot maar doordat ze ze hoog zijn is alles ruim op te bergen.

5. Spullen die niet in het zicht staan

Het is goed om een kolomkast met dichte deuren te kiezen zodat niet alles in het zicht staat. De badkamer wordt er netter door en minder rommelig. Ook kun je kiezen voor een kolomkast met lades waar je handdoeken in op kunt bergen bijvoorbeeld. Dit is netter dan een handdoeken rek en de handdoeken worden zo minder snel vochtig.