Peecat
Image default
Management

MBA project

MBA PROJECT

MBA Projecten stellen studenten in staat om klassikaal onderwezen kennis en analytisch onderzoek toe te passen om een strategisch belangrijk probleem op te lossen dat zeer relevant is voor het bedrijfsleven. 

 

BIJZONDERHEDEN VAN EEN MBA PROJECT

MBA Projecten vinden plaats tijdens de op maat gemaakte fase van het programma. Ze zijn een ideale manier om ervaring op te doen in een nieuwe sector en/of functie. Een project kan individueel of in een team van twee personen worden uitgevoerd. Ze zijn 12 studiepunten waard voor het 9 maanden durende project.

 

Wat is een MBA Project? Twee HEC Paris MBA studenten werken aan een MBA Project

 

Elk MBA Project begint met het definiëren van een kernvraag, die een duidelijke, operationele scope voor het project schetst. Het antwoord moet analytisch zijn en gebaseerd op (onder andere):

 

Sleutelconcepten en tools geleerd tijdens de MBA

 

Samenwerking met bedrijven om deelnemers in staat te stellen te observeren en/of te handelen in relevante industrieën

 

Interviews met sleutelfiguren die de deelnemers zullen helpen hun netwerken uit te breiden

 

Lezingen en bedrijfsevenementen

 

 

MBA Project Voorbeelden

 

Hoe kunnen traditionele autofabrikanten omgaan met de golf van automatisering?

 

Zal de olieprijs blijvend laag blijven?

 

Kan de detailhandel zichzelf opnieuw uitvinden om de huidige crisis te boven te komen?

 

Hoe kunnen bedrijven een strategie uitstippelen in een wereld die steeds chaotischer en onstabieler wordt?

 

Hoe ziet een duurzaam bedrijfsmodel in luxe eruit?

De reikwijdte van het project

 

Het project moet de deelnemer helpen concrete aanbevelingen te formuleren (voor een industrie, voor een bedrijf of voor een bredere instelling) die zowel gedurfd als implementeerbaar moeten zijn. Het project moet ook gericht zijn op de persoonlijke transformatie van de deelnemers door te bespreken hoe deze vraag hun denken over hun professionele toekomst heeft gevormd.

 

Elk MBA-project wordt begeleid door een docent van HEC Paris, en gevalideerd door een jury.

 

REDENEN OM VOOR HEC PARIS TE KIEZEN

Ons MBA programma is uniek, uitdagend, rigoureus – en absoluut de juiste voorbereiding voor uw toekomstig succes. Hier zijn 6 redenen waarom de HEC Paris MBA is een solide keuze voor het maken van uw carrière doelen een realiteit.

ALMA MATER VAN CEOS

Top 5 UniversiteitenHEC Parijs heeft een lange traditie in het opleiden van de leiders die in de voorhoede van het bedrijfsleven staan. De school heeft meer CEO’s van Fortune Global 500-bedrijven afgestudeerd dan enige andere universiteit in Europa, volgens de 2017 Times Higher Education Alma Mater Index.

 

Bovendien zijn bijna 4.000 van onze afgestudeerden momenteel CEO’s, CFO’s of hebben ze hun eigen bedrijf opgericht. Ons programma laat je kennismaken met nieuwe manieren van denken, en opent een wereld van mogelijkheden om je eigen stempel te drukken op de toekomst van het bedrijfsleven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN ONDERNEMENDE OMGEVING

Station F

 

Of je nu wilt toetreden tot de rangen van een multinational of een startup wilt oprichten, je profiteert van de ondernemersgeest die bloeit bij HEC Paris.

 

Naar schatting 25% van onze studenten start een eigen bedrijf, en onze faculteit ondersteunt elk jaar de creatie van bijna 400 schoolbrede ondernemerschapsprojecten. U kunt gebruikmaken van middelen zoals creativiteitsgesprekken, wekelijkse mentorsessies met ervaren ondernemers en de deelname van de school aan Station F, waar de HEC Incubator is gehuisvest en waar HEC Seed, onze jaarlijkse pitchwedstrijd, plaatsvindt.

 

 

 

EEN UNIEKE BENADERING VAN LEIDERSCHAP

St Cyr Touwtrekken

 

Wij zijn toegewijd aan het vormen van de leiders van morgen. Wij streven ernaar onze studenten te laten inzien dat hun verplichtingen verder gaan dan de winst en dat zij moeten bijdragen aan het grotere goed van de maatschappij.

 

We onderwijzen niet alleen de theorieën achter leiderschap, we bieden ook de ideale omgeving om die theorieën op de proef te stellen.

 

Een reeks praktische mogelijkheden, zoals het tweedaagse Outdoor Leadership Seminar en het door studenten georganiseerde multisport MBA Tournament (MBAT), ontwikkelen je zelfvertrouwen om in alle omstandigheden leiding te geven, en leren je hoe je anderen kunt motiveren om naar een gemeenschappelijk doel toe te werken.

 

 

 

TRADITIE VAN UITMUNTENDHEID

HEC ChateauHet is duidelijk dat HEC Parijs, 140 jaar oud, de tand des tijds doorstaat. Sinds de oprichting van de school in 1881 hebben we onze studenten voortdurend in staat gesteld om de kennis en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om de zakelijke leiders van morgen te worden.

 

Sinds de begindagen is HEC Paris een toonaangevende instelling geweest met een uitgebreid scala aan opties op maat voor elke student. In 1969 werd het MBA-programma (voorheen Institut Supérieur des Affaires) in het leven geroepen om professionals met eerdere werkervaring in staat te stellen uit te blinken in hun carrière. Al decennialang behoren we tot de beste MBA-programma’s ter wereld.

 

 

 CARRIÈRE TRANSFORMATIE

Bij de HEC Paris MBA, maken we de weg vrij voor transformatie. Veel van onze studenten slagen erin hun carrièrepad te veranderen, of het nu per sector, functie of locatie is. Onder onze 2019 afgestudeerden, veranderde 80 procent ten minste twee van deze drie elementen, terwijl 39 procent alle drie de aspecten van hun carrière veranderde.

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

https://www.newbusinessmanagement.com/