Peecat
Image default
Dieren

Wat heb je nodig per huisdier?

Huisdieren zijn leuk. Ze zijn je maatjes, je steun en toeverlaat en je alles. Ze zijn daarnaast ook erg trouw, ze wijken nauwelijks meer van je zijde. Net zoals een vriend of vriendin dat kan zijn, kan een huisdier soms ook lastig zijn. Verbale ruzie zullen jullie nooit hebben, maar non-verbale wellicht wel. Of je het nu leuk vindt of niet; je zult ook geld moeten uitgeven aan je huisdier. Je moet je huisdier namelijk goed kunnen verzorgen. Dit verzorgen, dit is waar de uitdaging hem in zit voor de meeste mensen. Het is namelijk zo dat men vaak niet weet wat ze moeten doen met een huisdier. Wij weten dit als geen ander, en willen die kennis daarom graag beschikbaar stellen aan je. Dit gaan we dan ook zeker doen. In deze blog vertellen we je wat je nodig hebt per huisdier. Het is een globale schets, dus pin ons er niet op af. Elk huisdier en ieder baasje is anders, houdt dit goed in je achterhoofd.

Hond

Een hond is een van de meest populaire huisdieren en dat is niet voor niets. Een hond houd je in beweging, een hond kun je mee spelen en mee knuffelen; het is geweldig. Je harige vriend of vriendin heeft wel flink wat nodig. Een hondenbench, voldoende voer en drinken, genoeg speeltjes, een riem, een hondenharnas/hondentuig en wellicht zelfs een puppycursus om je te helpen opvoeden. Een hondenbench auto is ook wel handig, dan kun je hem of haar overal mee naartoe nemen. Dat is mooi, want zo kunnen jullie alles samen meemaken. Vakanties, naar vrienden of kennissen, naar familie, naar een nieuw, mooi bos en ga zo maar door. 

Kat

Als je een kat hebt, heb je hier over het algemeen minder werk aan dan aan een hond. Toch vereist een kat ook veel faciliteiten. Een kattenbak, grit, voer en drinken, bakken, een kattenluik (eventueel een kattenluik met microchip), een krabpaal, wat speeltjes en een kattenbench. Het is allemaal nodig voor een kat, maar je weet nu in ieder geval wel waar je moet beginnen. Tevens is het allemaal wat minder groot en minder veel voor een kat in vergelijking met de spullen voor een hond, dat scheelt ook wel. 

Vissen

Vissen zijn de makkelijkste van het lijstje. Een vissenkom en wat voer en je bent al klaar, lekker makkelijk. Het is wel een stuk minder leuk dan een hond of een kat, dus neem dit ook in acht.