Peecat
Image default
Aanbiedingen

Vind je het wel erg stil in huis? Te stil? 3 tips om de stilte op te vullen

Vind je het wel erg stil in huis? Te stil? 3 tips om de stilte op te vullen

Sommige mensen vinden het heerlijk wanneer het doodstil is in huis. Bijvoorbeeld omdat ze vanuit huis moeten werken en niet gestoord willen worden of omdat ze graag in alle stilte een goed, spannend boek willen kunnen lezen. Wellicht ben jij bij deze blog uitgekomen omdat jij je aan de andere kant van dat spectrum bevindt. Vind je het wel erg stil in huis? Te stil? Lees dan even onderstaande drie tips door. Zo heb jij die stilte binnen no-time opgevuld.

 

Zet de radio zachtjes op de achtergrond aan

Stilte is drie keer niets, maar teveel herrie ook niet. Daarnaast zul je altijd rekening moeten houden met de buren, tenzij je in een vrijstaand huis woont natuurlijk. Hoe dun de tussenmuren in jouw appartement of rijtjeswoning ook zijn, over een radio die zachtjes op de achtergrond aanstaat hebben we nog niemand horen klagen. Zo kunnen jouw buren in alle rust leven, maar heb jij de stilte in jouw eigen woning wel op een effectieve manier verdreven. Heb je Spotify? Zet dan een playlist op met al jouw favoriete nummers.

 

Nodig je buren uit voor een bakkie koffie (met gebak!)

Over die buren gesproken, je kunt ze natuurlijk ook uitnodigen voor een bakkie koffie inclusief gebak. Misschien lopen je buren wel tegen hetzelfde probleem aan en kunnen zij ook wel een goed gesprek gebruiken. Eén ding is zeker: wanneer je de buren over de vloer hebt, is de tijd zo weg en blijven er minder uren over om in doodse stilte te verpieteren.

 

Zoek het gezelschap op van een huisdier

Blijf je het akelig stil vinden in huis en mis je wat gezelschap om je heen? Overweeg dan eens om een huisdier, zoals een hond of een kat, te kopen of (nog beter) te adopteren. Er zijn genoeg honden en katten in diverse dierenasielen die zitten te springen om een warm thuis. Zorg er wel voor dat je alle voor- en nadelen eerst goed tegen elkaar afweegt en dat je 1000 procent achter je keuze staat. Vergeet ook zeker niet om je woning ‘huisdierproof’ te maken. Wil je een kat kopen of adopteren? Schaf dan meteen even een krabpaal kat aan. Zo hoef je niet bang te zijn dat je bankstel aan flarden wordt gekrabd! 

 

https://www.krabpaal.nl/