Peecat
Image default
Financieel

Tot welke leeftijd kunt u geld lenen?

U staat er misschien niet bij stel, maar leeftijd en de mogelijkheid tot het lenen van geld hangen nauw samen. In dit artikel bekijken we geschreven en ongeschreven wetten rondom de leeftijd en de mogelijkheid om een lening af te sluiten.Alhoewel er geen geschreven wetten bestaan rondom de maximale leeftijd waarop u nog geld kunt lenen, zullen kredietverstrekkers hier vaak wel rekening mee houden. In dit artikel bekijken we welke voorwaarden er zitten aan het lenen van geld als 65+-er.

Minimum leeftijd.

Zoals u waarschijnlijk wel weet is er in Nederland wel een minimum leeftijd voor het afsluiten van een persoonlijke lening, deze is vastgesteld op 23 jaar. Het doorlopend krediet kent zelfs nog strengere eisen aangezien deze alleen kan worden afgesloten bij een behaalde leeftijd van 23 jaar. Deze minimum leeftijd heeft de overheid ingesteld om zowel de kredietverstrekker als de kredietafnemer te beschermen, aangezien beide partijen in de problemen kunnen raken bij het afsluiten van een lening. Maar hoe zit het nu eigenlijk als u ouder bent, kunt u dan nog geld lenen?

Maximum leeftijd.

Er is geen wettelijke maximum leeftijd, maar de meeste kredietverstrekkers hebben wel een maximale leeftijd vastgesteld. Afhankelijk van de aanbieder zal deze leeftijd liggen tussen de 60 en 74 jaar, en hier zit een goede reden achter. Zodra u ouder wordt neemt de kans dat u vroegtijdig overlijdt toe waardoor de kredietverstrekker met een probleem komt te zitten. Controleer als oudere daarom altijd of de desbetreffende kredietverstrekker speciale voorwaarden of beperkingen heeft verbonden met het lenen van geld op een hogere leeftijd.

Extra voorwaarden lenen geld.

Bijna iedere aanbieder heeft extra voorwaarden bij het uitlenen aan een gepensioneerde oudere. Doordat het vaste inkomen is weggevallen, is het maximaal te lenen bedrag vaak behoorlijk verkleint. Daarnaast zal het rentepercentage in sommige gevallen hoger zijn aangezien het risico voor de verstrekker tevens groter is.

Voor meer info : https://www.snelgeldlenenbinnen10minuten.eu