Peecat
Image default
Financieel

3 dingen waardoor jij weet hoeveel geld je kan lenen

Hoeveel geld kan ik lenen? Stel je jezelf die vraag wel eens, dan is het goed om verder te lezen. Het is belangrijk dat je voordat je gaat lenen goed weet hoeveel geld je kunt lenen. Op deze manier weet je dat je er financieel goed uitkomt, maar kun je ook kijken naar je doel. Afhankelijk van hoeveel geld je kunt lenen kun je bijvoorbeeld je plan voor een tweedehands auto, een nieuwe fiets of een woningrenovatie aanpassen.

Wat kan je missen?

Daarnaast kun je voor jezelf nagaan hoeveel geld je maximaal in een maand kunt missen. Zo kun je erachter komen hoeveel je per maand zou kunnen terug betalen om een lening af te betalen. Op deze manier kun je weten hoeveel je uiteindelijk kunt lenen.

Leef van een bepaald budget

Stel voor jezelf een budget op. Dat bedrag is wat je per maand maximaal mag uitgeven. Hoeveel hou je dan over? En ben je in staat om dit voor een bepaalde periode vol te houden? Ga dat voor jezelf goed na.

Een lening simulatie

Een lening simulatie is een objectievere manier om uit te rekenen hoeveel geld je kunt lenen. Een lening simulatie laat namelijk zien hoeveel geld je kunt lenen op basis van jouw inkomsten en uitgaven, maar geeft je ook een indicatie van hoe lang je er uiteindelijk over gaat doen om de lening terug te betalen. Zo weet je goed wat je te wachten staat.

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

https://www.mozzeno.com/nl/persoonlijke-lening/alle-doeleinden/hoeveel-kan-ik-lenen/