Peecat
Image default
Bedrijven

no cure – incassobureau – no pay

Incassobureau No Cure No Pay

MKB ondernemers heb je in alle soorten en maten.  Noem het maar op, de bouw, de gezondheidszorg, in de financiën,etc. Soms is het bedrijf opgericht door een familielid. Een familiebedrijf noemen ze dat .  Sommige van deze bedrijven bestaan dan ook al tientallen jaren. Soms kunnen deze bedrijven ineens door allerlei factoren in de problemen komen. Dit is de laatste jaren bijvoorbeeld gebeurd in de landbouwsector. Veel boeren bedrijven konden vervolgens hun kop niet meer boven water houden door aangescherpte Europese regelgeving. Het voortzetten van het bedrijf is daarop problematisch, er zijn geen opvolgers. Maar ook veel MKB bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis in de problemen. De betalingstermijn van de nota’s wordt vervolgens steeds maar langer opgerekt. Hierdoor raken veel bedrijven in de problemen. Het inschakelen van een Incassobureau No Cure No Pay is dan een goede optie.Een lening van de bank kan dan voorkomen worden.

Zijn debiteur kan dan failliet gaan.  Degene die het hardste roept wordt daarop als eerste betaald.

De meeste incassobureaus werken daar op No Cure No Pay. 

 

Wordt er niets geïncasseerd dan betaald je daarna ook niets.

Ook kleinere bedragen kunnen vervolgens door Een incassobureau geïncasseerd worden. Dossierkosten worden daarop bijna nooit meer in rekening gebracht.

Indien er daarop niet betaald wordt, kan er een gerechtelijke procedure opgestart worden.  Zo kan er daarop alsnog betaling afgedwongen worden. Met het vonnis kan dan beslag gelegd worden.  Procederen brengt vervolgens wel hoge kosten met zich mee.

Wanneer debiteur vervolgens met de noorderzon is vertrokken.  Het incassobureau kan de debiteur   vaak nog wel vinden dan. Een goed incassobureau berekent hiervoor dan verder geen kosten.

Meestal kan Een deurwaarder het bedrijf vervolgens ook helpen met debiteurenbeheer.  Een laatste aanmaning laten versturen noemen ze ook wel een pre incasso.  Een goed incassobureau doet dat gratis.

Een openstaande nota ter incasso bij een Incassobureau No Cure No Pay aanbieden.

Wanneer de onderneming dan heeft besloten. Dat de factuur daarop geïncasseerd zal moeten worden. De rekening moet vervolgens naar het incassobureau gebracht worden. Je kan dit bij een goed incassobureau daarop online regelen. Online moeten dan gegevens ingevuld worden. Diverse informatie moet men dan hebben. Wanneer het door de deurwaarder vervolgens ontvangen wordt, gaat men er direct mee aan de slag.  De schuldenaar  krijgt dan ook nog incassokosten te betalen. Wettelijke eisen bepalen dan hoeveel er in rekening gebracht mag worden. Wordt de factuur door de debiteur  vervolgens alsnog betaald. Dan moet zo snel mogelijk met de onderneming worden afgerekend.  Wanneer de schuldenaar   alsnog weigert te betalen. Dan kan de ondernemer naar de rechter stappen. De kosten die hieruit daarna voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Je moet je daarop goed afvragen of de kosten opwegen tegen de baten.

Voor meer info : http://www.billincasso.nl/nl/incassobureau-no-cure-no-pay.html

Gerelateerde artikelen

Alle soorten printers

Je mooie eigen doosjes maken

Prendre soins de nos plantes