Peecat
Image default
Gezondheid

Het effect van een detox kuur

Tijdens een detox kuur maar je gebruik van een aantal verse groentesappen en biologische producten om alle gifstoffen uit je lichaam te filteren. Voor een aantal dagen eet je niks en krijg je niks anders in je systeem als verse groentesappen en gember- en kurkumashots. Tijdens deze kuur geef je jouw organen en lichaam rust en krijg je toch de juiste voedingsstoffen en mineralen binnen. Een detox kuur heeft veel positieve effecten. Alles over het effect van een detox kuur lees je hier. 

Hoe een detox kuur precies werkt

Het belangrijkste effect van een detox kuur is je lichaam rust geven. Door een of meerdere dagen een slowjuice groentesap te drinken worden je organen tijdelijk minder belast en wordt je lichaam geoptimaliseerd voor een gezond en gebalanceerd leven. Een detox kuur kan eigenlijk gezien worden als een reset voor je lichaam. Alle gifstoffen die normaal worden geproduceerd als bijproduct van de spijsvertering en verwerkt worden in je lever verlaten je lichaam waardoor dit systeem even rust krijgt. 

Als resultaat van sapvasten zul je merken dat je nieuwe energie krijgt en een schoon gevoel voelt. De sapkuur kan verbeterd worden door tijdens deze periode te stoppen met ongezonde gewoontes zoals roken, alcohol, koffie en ongezond eten. Hierdoor komen namelijk een stuk minder giftige stoffen je systeem binnen. Zelfs als je jarenlang al heel erg gezond leeft is het niet verkeerd om je lichaam eens in de zoveel tijd een reset te geven. Tijdens de sapkuur kan je misschien iets vermoeider vinden als normaal. Daarom is het verstandig om voldoende rust en ontspanning te nemen. 

De biologische groentesappen die geleverd worden in het sapvast pakket van Sapje bevatten genoeg voedingsstoffen en mineralen geschikt voor je lichaam. Het is een manier om je levensstijl te veranderen naar een erg gezonde manier die ook nog eens goed is voor je lichaam. Het groentesap van Sapje is 100% biologisch en hand geperst met een slowjuicer in de fabriek. Deze sapjes worden vervolgens recht uit de productie naar je thuisgebracht. Zo kan je gemakkelijk genieten van een verse sapkuur in het comfort van je eigen huis. 

Waar bestaat een detox kuur uit?

Je kan kiezen voor de lengte van de periode waarin je een sapkuur wilt volgen. Zo kan je voor een dag kiezen, maar ook 3 tot 7 dagen lang. Op de website van Sapje vind je pakketten met alle benodigdheden om deze sapkuur te volgen voor een bepaalde periode. Naast biologische groentesappen, gembershots en kurkumashots vind je ook verschillende biologische soepen en recepten als voorbereiding op de detox kuur. Laat je ongezonde gewoontes los door middel van een detox. Lees hier meer over de detox op de blog van Sapje.

https://www.sap.je/