Peecat
Image default
Verbouwen

Geluiddichte ramen

 

 

Geluiddichte ramen: de oplossing voor geluidsoverlast Iedereen die in een drukke stedelijke omgeving woont, kent het wel: storend straatlawaai, luidruchtige buren, gehaaste vrachtwagens… ’s nachts in slaap vallen is niet makkelijk. Door de geluiddichte ramen kun je heerlijk slapen of urenlang woelen en draaien. Vlaanderen wordt stilaan opgericht. We wonen dichterbij, waardoor onze omgeving steeds luidruchtiger wordt. Na een drukke dag of weekend hopen we echter rustig te kunnen ontspannen. Zelfs als je naar bed gaat, kan het geluid van buren hinderlijk zijn. Natuurlijk geven gezinnen met kinderen de voorkeur aan een rustige omgeving.

 

Geluiddichte raam kosten Het prijskaartje van een geluiddempend raam is afhankelijk van het gebruikte materiaal. PVC is ongetwijfeld het budget materiaal. Hout en aluminium zijn duurder. Dubbellaags / Triple glas is qua glassoorten meer budget vriendelijker dan hoogrendementsglas (HR-glas). U vindt de richtprijzen hieronder en vat ze samen in een overzichtelijke tabel.

Om geluidsoverlast te voorkomen, moeten uw ramen goed geïsoleerd zijn. Geluid reist altijd in het medium. Een medium met weinig weerstand, zoals lucht, laat geluid soepel door. Daarom moeten materialen met een hoge isolatiewaarde, zoals PVC, worden gekozen. In combinatie met dubbel glas of hoogrendementsglas ontstaat er een goed geluiddempend raam dat geluid van buiten absorbeert. De warmte-isolerende werking van glas en raamprofielen is zeer goed, wat erg belangrijk is. De combinatie van goed isolerend glas en slecht isolerende profielen levert u geen voordeel op. Dankzij geluidsabsorberend glas halveer je het geluid dat je ervaart. De geluidsreductiewaarde van standaard ramen is 32 tot 35 dB.

 

Gebruik geluidsabsorberend glas, dat tussen 36 en 38 decibel is. Het verschil op het 3 dB punt lijkt klein, maar in werkelijkheid kun je maar de helft van het omgevingsgeluid opvangen.

 

Bij geluidabsorberend glas zijn de glasplaten dikker dan gebruikelijk en wordt de spouw tussen de glasplaten gevuld met duurder inert gas. Dit type glas is meestal voorzien van extra dek- en beschermlagen. Deze lagen maken de ramen ook sterker. Geluiddichte ramen zorgen niet alleen voor een betere nachtrust, maar hebben ook andere voordelen. Allereerst kan het ultrasterke glas diefstalpogingen goed voorkomen. Daarnaast zijn deze ramen goed geïsoleerd waardoor je flink op energiekosten kunt besparen. Ten slotte zal het geluiddichte glas het geluid dat u in de kamer maakt niet naar buiten laten verspreiden. Zo luister je rustig naar je favoriete muziek zonder je buren te storen. Ook bij een mondelinge ruzie met je huisgenoot is je privacy gegarandeerd. Voorwaarde is wel dat uw ramen klaar zijn.

 

 https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap109-159.html   Geluiddichte ramen

https://offerte-pvc-ramen-deuren-glazen-schuif.be/sitemap294-344.html

Gerelateerde artikelen

Het aanbrengen van contactlijm