Peecat
Image default
Vakantie

Top 6 Unieke wijnregio’s om te bezoeken in Australië

Hoewel Australië vrij populair is voor zijn grote verscheidenheid aan dieren die de menselijke logica tarten – ja, we hebben het over jullie, vliegende slangen – is Australië ook de thuisbasis van een aantal van de beste wijnen ooit. We hebben een eenvoudige gids samengesteld die je zal helpen bij het ontdekken van de beste 6 regio’s die je op dit moment in Australië kan bezoeken.

Je moet een auto huren bij een goede autoverhuurdienst zodat je meer plaatsen ken ontdekken. Autoverhuurdiensten zijn er om  je reis comfortabel te maken zodat je geen moeilijkheden zal ondervinden om je te verplaatsen.

Topregio’s om te bezoeken in Australië:

We zullen proberen deze lijst zo beknopt en nauwkeurig mogelijk te maken, zodat je de beste informatie in dit artikel kan vinden:

Swan Valley, West-Australië

Swan Valley is de thuisbasis van meer dan 40 wijnhuizen en staat vooral bekend om zijn wijnroute. Het is een 32 km lange lus die bezoekers kunnen verkennen en terwijl kunnen genieten van de prachtige wijn die in de regio groeit.

  • Leuk weetje over de regio: het werd opgericht door Kroatische en Italiaanse immigranten in de jaren twintig van de vorige eeuw.
  • Enkele wijnen die je moet proberen uit deze regio zijn Chenin Blanc en Chardonnay.

Yarra Valley, Victoria

De eerste wijn van de Yarra Valley was al in 1838 te verkrijgen. Hij werd gemaakt in een wijngaard in Yering Station.

  • Nu telt de vallei meer dan 300 wijngaarden en 70 wijnhuizen, wat vrij indrukwekkend is voor deze prachtige locatie.
  • Omdat de Yarra Valley afgelegen ligt, kan je hier ver van de drukte, genieten van een serene en rustgevende sfeer.

Bezoek de locatie niet tijdens het toeristische seizoen en dan kan je misschien genieten van hun speciale cabernet sauvignon en pinot noir.

Het vergelijken van de autoverhuurdiensten is een slimme zet, zo zal je de kans krijgen om de beste deal te maken.

U kunt prijzen voor autohuur in Australië vergelijken bij https://www.autoprio.nl/nl-australie/ van bedrijven als Alpha, Europcar, Carhood, Jucy, Firefly, Abaa, Hertz, Sunset, Redspot, Aerodrive, Ace, Avis, Thrifty, Alamo, National, East Coast Rentals, Enterprise, Sixt en Budget.

 

 

Barossa Valley, Zuid-Australië

Wie kan Barossa Valley vergeten, de locatie die door niemand minder dan Duitse kolonisten werd opgericht? De Duitsers staan over de hele wereld bekend om hun goede drank.

  • Natuurlijk wil je zien hoe zij hun stempel hebben gedrukt op dit gebied.
  • De wijnhuizen in de regio behoren tot de oudste ter wereld. Barossa Valley heeft meer dan 150 wijnhuizen, wat ongeveer twee keer zoveel is als in Yarra Valley.

Hunter Valley, New South Wales

Hunter Valley mag dan geen indrukwekkende locatie zijn, het staat zeker bekend om zijn eeuwenoude tradities van goede wijn.

  • De eerste wijngaarden in de regio werden in 1866 aangelegd en zijn daarmee één van de oudste wijngaarden van het land.
  • Leuk weetje, de oudste wijngaard van het land, gebouwd rond 1820, ligt ook in Hunter Valley. Je moet daar zeker eens een kijkje gaan nemen als je de tijd hebt.

Adelaide Hills, Zuid-Australië

De Adelaide Hills staan bekend om hun bijzonder mooie en landelijke omgeving en hun uitgestrekte wijngaarden. De wijngaarden daar bestaan al sinds 1844 en dat is ook het begin van het eerste wijnhuis. Enkele van de wijnen die je moet proberen zijn McLaren Vale, met zijn rijkelijke Italiaanse oorsprong, de Oliver’s Taranga Vineyards en ga zo maar door.

Mornington Peninsula

Het Mornington Peninsula is ook een indrukwekkende locatie, met het onvergetelijke monument ‘Ten Minutes by Tractor’. Je moet zeker hun mooie wijnhuizen eens bezoeken en je zal zeker tien minuten op die tractor willen blijven zitten.

We hopen dat deze korte lijst je heeft geholpen om de beste regio’s in Australië te bezoeken op basis van hun goede wijn.

Gerelateerde artikelen

Een heerlijke Spaanse vakantie