Peecat
Image default
Vakantie

Een heerlijke Spaanse vakantie

Tijdens een last minute spanje is een  ding zeker: je hoeft je nooit te vervelend. Een lastminute naar Spanje wordt meestal voor de zomer geboekt maar eigenlijk is dat best zonde. Spanje is namelijk ook een heerlijk land om te overwinteren. Dan moet je echter wel goed kijken in welk deel van het land je dat doet, want in het binnenland verschilt het klimaat eigenlijk niet zoveel van het onze. Het wordt er in de zomer nog heter dan hier en in de winter wordt het bijna nog kouder dan in Nederland.

Spanje is een ontzettend groot land, met een oppervlakte dat 12 keer ons kleine kikkerlandje beslaat. Je kunt je wel indenken dat bij zo’n groot land de tegenstellingen ook groot zijn en dat is ook waar. Een stedentrip is weer een totaal andere beleving dan bijvoorbeeld een reisje naar een van de mooie eilanden van Spanje of naar de comfortabele kust.

Voor het overwinteren in Spanje kun je dan ook het beste uitwijken naar de kust. De Costa Blanca is door haar gunstige weersomstandigheden de populairste optie om te komen overwinteren. De temperatuur daalt hier nooit onder de 15 graden celsius, ook niet in de winter. Heerlijk toch? En dat ook nog eens in combinatie met relatief weinig regen, dat is erg goed vertoeven als je de luxe hebt om te overwinteren in Spanje.

De Canarische eilanden zijn ook een goede optie door hun gematigde klimaat. Hier heerst een heel ander klimaattype dan op het vasteland van Spanje, te meer ook omdat de eilanden eigenlijk veel dichter bij Afrika liggen dan bij Europa.  De winters zijn er aangenaam zacht maar de zomers zijn er niet zo heet. Het is er eigenlijk altijd wel lekker weer en de natuur is dan ook altijd prachtig en groen. Ook zeker de moeite waard om te komen overwinteren.

Voor meer info : http://lastminutespanje.nl/

Gerelateerde artikelen

Top 6 Unieke wijnregio’s om te bezoeken in AustraliĆ«