Peecat
Image default
Mode en Kleding

Een regenjas of paraplu meenemen?

Een regenjas is veel beter om je hele lichaam droog te houden als het te hard regent, maar het moet wel de trenchcoat soort regenjas zijn; anders worden je benen nat. Een paraplu kan je droog houden als de regen matig sterk is. Maar als de druppels groter worden, zullen ze zeker je benen of zelfs je bovenlichaam raken. Het dragen van een regenjas bij hevige stortbuien houdt je benen en torso droog.

Ook wordt het bij een stevige stortbui moeilijker om een paraplu omhoog te houden. Niet alleen probeer je te voorkomen dat je nat wordt, maar je spant je ook extra in om je paraplu, die met de minuut zwaarder aanvoelt, omhoog te houden.

Een ander voordeel van regenjassen is als het harder gaat waaien. Het is moeilijk om een paraplu rechtop te houden als de wind hem probeert weg te blazen. Maar als je een regenjas draagt, heb je dat probleem niet.

Zelfs als de wind begint te gieren, zal hij je regenjas niet kunnen uittrekken. Denk er maar eens over na: Hoe vaak zie je weerverslaggevers een paraplu gebruiken terwijl ze op live televisie verslag doen van een storm? Ze hebben altijd hun regenjas aan, want die is veiliger.

Als de lucht uitzonderlijk donker is en de weerman zegt dat het hard zal waaien, moet je ervoor kiezen een regenjas te dragen.

Ben je zelf op zoek naar een functionele maar ook stijlvolle regenjas? Kijk dan eens bij het populaire merk Rains.