Peecat
Image default
Bedrijven

Alle soorten printers

Weinig mensen verdiepen zich in printers, ondanks dat het eigenlijk overal wel te vinden is. Voor deze mensen die eigenlijk nog niks van printers afweten is hier een lijst met alle printers en hun eigenschappen.

 

Margrietwielprinters zijn printers die heel veel weg hebben van typemachines. Een margrietwielprinter werkt met behulp van een strip met letters erop die gedrukt worden op papier. Hoewel de kwaliteit van de letters hoog is, is het toch een bijzonder gedateerd model.

 

Een regeldrukker is een printer die ook veel lijkt op een typemachine. Waar een typemachine werkt door toetsen aan te tikken die patronen met inkt tegen het papier aan drukken, werkt een regeldrukker door het papier zelf tegen de letters aan te drukken. Regeldrukkers zijn luid en traag en het resultaat is niet bijzonder mooi.

 

Matrixprinters zijn printers die de voorlopers zijn van moderne printer. Ze werken met behulp van een hoop pinnetjes met inkt erin. De pinnetjes worden tegen het papier aangedrukt en waarmee is de matrixprinter de eerste printer die afbeeldingen kan printen.

 

Thermische printers zijn printers die werken met behulp van hittegevoelig papier en printerkoppen die warm worden. Ze verkleuren het papier via één kleur en zijn daarom monochroom. Deze soort printers worden vooral gebruikt voor het printen van bonnen en barcodes en dergelijke.

 

Thermische overdrachtsprinters werken met behulp van gekleurde was.

 

Inkjetprinters of dod printers lijken een beetje op matrixprinters, maar waar een matrixprinter de patronen aanbrengt op het papier spuit een inkjetprinter simpelweg de inkt op het papier.

 

Een laserprinter lijkt het meest geavanceerd en heeft de beste resultaten. Er wordt een magnetisch veld gegenereerd, waarna het wordt bestrijkt met een poeder. Het patroon wat dan wordt gevormd wordt overgebracht op papier en dat wordt uiteindelijk geprint.

 

Kortom, er is een groot aantal verschillende soorten printers die misschien niet allemaal bruikbaar meer zijn, maar toch wel allemaal hebben bijgedragen aan het ontwikkelen tot de moderne printers die we vandaag de dag kennen.

 

Voor meer info : https://coding.koenig-bauer.com/nl/