Peecat
Image default
Aanbiedingen

Private leasing: voor- en nadelen

waarde 2de handswagen

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

U hoeft tegenwoordig geen auto te kopen om u vrijelijk te verwennen. Met andere opties, zoals autodelen en privéverhuur, hoeft u geen auto te bezitten om van de voordelen te genieten. In dit artikel bespreken we private leasing.

U heeft ongetwijfeld gehoord van bedrijfsleasing: veel bedrijven die bedrijfswagens in hun salarispakket opnemen, kiezen ervoor om deze auto’s te huren of leasen  in plaats van te kopen. Deze huurovereenkomst is niet alleen voor bedrijven. Er kunnen ook privéauto’s worden gehuurd. Met private leasing geniet u van de voordelen van uw eigen auto zonder ongemak.

Lijst met voordelen van private leasing

Bij private leasing is de verhuurder nog steeds eigenaar van de auto en huurt u een auto voor een bedrag van enkele honderden euro’s per maand. Het grootste voordeel van private leasing is financiële duidelijkheid. Het bedrag omvat alles: auto’s, onderhoud, reparaties, registratie en belastingen, assistentie en in veel gevallen bandensets (zomer / winter). Naast de vaste maandelijkse betaling hoeft u alleen brandstof te betalen. Speed ​​demon, let op! Het verhuurbedrijf is misschien nog steeds de eigenaar van de auto, maar u bent verantwoordelijk voor eventuele boetes!

Aangezien je elke maand een auto huurt voor een vast bedrag, hoef je geen geld te lenen, waardoor je je spaarrekening kunt negeren.

Een auto kopen is de uiteindelijke beslissing en het huren van een auto is tijdelijk. U kunt zelf de looptijd van het contract bepalen, maar deze varieert meestal van 36 tot 60 maanden. Een ander voordeel van private leasing is dat u regelmatig van auto kunt wisselen en dat u altijd kunt genieten van de nieuwste keuzes op het gebied van technologie en veiligheid. U hoeft qua brandstof geen definitieve keuze te maken. Elektrisch, hybride of diesel? U kunt kiezen op basis van de behoeften op het moment van aankoop.

Het voordeel van privéleasing is voor veel automobilisten dat ze zich geen zorgen hoeven te maken over de verkoopwaarde van de auto. Aan het einde van het contract hoeft u niet veel te doen om de auto in te leveren. Wederverkoopwaarde is de focus van leasemaatschappijen!

Private leasing heeft veel onmiskenbare voordelen. Zoals bij alle inhoud zijn er hier enkele nadelen. In het leasecontract wordt niet alleen de duur van de lease vastgelegd, maar ook het hoeveel km dat u jaarlijks kunt rijden. Dit aantal bedraagt ​​meestal niet meer dan 30.000 kilometer per jaar en mag niet worden overschreden. Rijd je buiten het toegestane bereik? Vervolgens moet u een bepaald bedrag betalen, of de prijs die u elke maand voor de auto betaalt, wordt verhoogd. Particuliere leaseovereenkomsten zijn daarom niet de beste keuze voor mensen die elk jaar een bereik van kilometers hebben.

Bij teruggave aan het einde van het contract moet de auto in goede staat terug brengen.  Eventuele schade is op uw rekening. In tegenstelling tot bedrijfsleasing (een bedrijf dat auto’s als werknemers huurt), staat particuliere leasing de aankoop van auto’s na afloop van de lease niet toe. Als u loyaal wilt zijn aan uw auto en deze niet vaak wilt wijzigen, dan is het verstandig om hem onmiddellijk te kopen in plaats van een privéhuurformule te gebruiken die maximaal vijf jaar geldig is. Voordat u een huurovereenkomst ondertekent, is het daarom het beste om goed naar uw situatie te kijken om te bepalen welke optie op de lange termijn inderdaad het meest interessant voor u is. Bij het kopen van een auto kunt u er ook voor kiezen om over de prijs te onderhandelen. Dit is niet het geval bij private leasing, hoewel de leasemaatschappij soms promotieactiviteiten organiseert zodat u passende actie kunt ondernemen.

Kiest u voor private leasing, maar wilt u vroegtijdig van auto wisselen? Een van de grootste nadelen van private leaseovereenkomsten kan zijn dat het onmogelijk is om de lease voor de beëindigingsdatum op te zeggen. Dit wordt beschouwd als een contractbreuk en gaat gepaard met annuleringskosten. Het wordt berekend op basis van de looptijd van het contract. Onvoorziene omstandigheden kunnen hierop een uitzondering zijn. Het staat ook vermeld in het contract.

Private lease … of niet?

Wij kunnen voor u geen keuze maken. We kunnen u voorstellen om een ​​offerte aan te vragen voor de aankoop van de auto en deze te vergelijken met de huurprijs. Voeg verschillende extra kosten toe aan de aankoopprijs van de aanbieding, zoals verzekering, registratie, belastingen, onderhoud, winterbanden, enz., En deel het bedrag vervolgens door 12. Op deze manier kunt u privéhuurplannen combineren met het kopen van auto’s.

Het financiële gedeelte is natuurlijk niet het enige waar u rekening mee moet houden. Hoe lang ga je rijden? Wissel je graag regelmatig van auto of wil je je auto keer op keer kennen? Hou je van de nieuwste gadgets? Hoeveel kilometer rijdt u elk jaar? Al deze factoren zijn van invloed op uw keuze voor private lease.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-kopen-verkopen/