Peecat
Image default
Aanbiedingen

Hoe kan je als pas afgestudeerde een rekruteerder overtuigen om je een kans te geven?

 

Eenmaal je studies afgerond zijn, is het tijd voor het echte werk, het vinden van je eerste baan. Het is echter niet steeds gemakkelijk een rekruteerder te overtuigen dat jij als starter de ideale kandidaat bent.

Een CV dat indruk nalaat

 

Je cv moet je zien als een eerste indruk en die kan je maar één keer maken. Ga hier dus niet al te licht over en zorg ervoor dat de interesse van de rekruteerder gewekt is na het lezen ervan. Stages en vakantiewerk vormen een goede basis voor het aantonen van ervaring, deze vermeld je dus zeker in een mooi overzicht waarbij je rekening houdt met de relevantie ervan. Een goed tegenwicht voor het gebrek aan ervaring is uiteraard je motivatiebrief en het feit dat je leergierig en enthousiast bent. 

 

Startersjobs

 

Het kwam eerder al aan bod, het vinden van een eerste baan is niet eenvoudig. Vele bedrijven bieden dan ook startersjobs aan, waarbij ze investeren in het opleiden van nieuwe krachten. Hoewel deze banen misschien op het eerste zicht niet precies zijn waar je naar op zoek bent, kunnen ze wel een waardevolle ervaring bieden die je in je verdere loopbaan kunnen helpen.

 

Het sollicitatiegesprek, jouw kans om te overtuigen

 

Wellicht is dit het onderdeel waar je het meeste schrik voor hebt. Bereid je hier zeker en vast goed op voor want dit is jouw kans om de rekruteerder ervan te overtuigen dat jij de geknipte kandidaat bent. Zorg ervoor dat je zelfzeker, enthousiast en gemotiveerd overkomt.

 

Ben je op zoek naar je eerste baan? We wensen je alvast heel veel succes met het toepassen van bovenstaande tips en hopen samen met jou op een fantastische loopbaan. Als je bent aan het denken over een ontslagbrief? Dan kan je op Vindazo tips vinden en naar vacatures zoeken 

 

 

job posting websites Ats Vacatures

 

https://www.dergatsjev.be/2019/02/hoe-kan-je-als-pas-afgestudeerde-een.html