Peecat
Image default
Woningen

Wifi-verbinding versterken: zo doe je dat

Slechte wifi? Drama! De dekking van laptops of smartphones is slecht, we houden er geen rekening mee. Zeker, er zijn thuis veel slimme applicaties die gebruik maken van wifi en je kunt maar beter de beste verbinding hebben. Maar welke wifi-oplossingen kunnen uw wifi-verbinding daadwerkelijk optimaliseren? We hebben de hoek van de sluier opgelicht.

Welke wifi-verbinding is dit eigenlijk?

Uw internet is toegankelijk via een vaste kabel op straat en vervolgens zet de modem de verbinding om in een draadloos signaal. Wifi kan werken met radiogolven, maar deze kunnen verstoord zijn. Er zijn veel factoren die de kwaliteit van uw verbinding beïnvloeden. Isolatie kan de verbinding beïnvloeden, maar ook de afstand van het apparaat tot de modem speelt een belangrijke rol. Daarom treden in goed geïsoleerde of ruime woningen soms problemen op. Maar er is een oplossing.

Hoe versterk je het signaal

U hoeft natuurlijk niet op zijn plaats te blijven, een slecht wifi-signaal kan uw probleem oplossen. Plaats de modem waar mogelijk in het midden van uw huis. Dit is geen wonderbaarlijke oplossing, maar het kan al veel helpen. Je signaal beslaat meer ruimte.

In een bestaand huis kunt u een voedingskabeladapter gebruiken om het signaal te versterken. In feite zijn dit slechts netwerkverlengers die stopcontacten gebruiken. U heeft twee exemplaren nodig, één exemplaar is aangesloten op de modem en het andere exemplaar is aangesloten op de kamer waar u het signaal wilt versterken. Deze adapters zijn verkrijgbaar bij de internetprovider. Ze zijn betaalbaar en kunnen je signaal versterken. Dit is geen wondermiddel, maar je merkt direct het effect.

Als u nog moet beginnen met bouwen, kunt u op elk stopcontact UTP-kabels leveren. Je kunt de versterker ook aansluiten op deze internetkabel. Als overal UTP-kabels worden geleverd, kunnen ze in de toekomst in alle richtingen worden gebruikt. U verzorgt zonder problemen de gehele binnenruimte.

Iets dat de moeite waard is om te weten

De snelheid van de internetverbinding is afhankelijk van het aantal apparaten dat u tegelijkertijd gebruikt. Hoe meer apparaten, hoe langzamer de verbinding. Oude apparatuur werkt langzamer. Over het algemeen is de surfsnelheid van het oude apparaat langzamer dan die van het nieuwe apparaat.

https://be.propenda.com/keyword/kantoors.html