Geanimeerde productvideo laten maken

Een geanimeerde productvideo zorgt ervoor dat jouw product de aandacht krijgt die het verdiend. Tegenwoordig maken we steeds meer gebruik van video content in de vorm van een animatievideo. Dit kan zowel in de vorm van een 2D, 3D, infographic of explanimation video. We vinden ze vooral op websites van ondernemingen en bedrijven, maar ook webshops ontdekken steeds meer de kracht van een goede productvideo. Het brengt de klant in de juiste sfeer en geeft ze een unieke kijk op de werking van het product. Je kunt je voorstellen dat een geanimeerde productvideo behoorlijk conversie verhogend werkt.

Potentiële klanten willen graag alles van een product weten voordat ze overgaan tot aankoop. Ook als ondernemer biedt je dit veel voordelen. Het aantal klachten wordt hierdoor flink gereduceerd omdat de klant precies weet wat hij of zij kan verwachten van het product. Een afbeelding van een product heeft deze kracht niet. Zo kan er alleen uitleg worden toegevoegd in de vorm van een begeleidende tekst. In veel gevallen wordt deze niet gelezen door de bezoeker of klant van de webshop.

Animatie productvideo door Donker Media

Een productvideo kan gemaakt worden in verschillende layouts. Toch hebben ze telkens dezelfde boodschap. Ze zijn ervoor gemaakt om de klant in een zo kort mogelijk tijdsbestek te informeren over de werking van een product. Door het gebruik van de juiste animaties, geluidseffecten of zelfs een voice-over kan er extra kracht worden toegevoegd aan de informatie. Door de video kort te houden blijft de aandacht van de klant behouden.

Ook de sfeer die overgebracht moet worden in de animatievideo is van groot belang. Dit bereidt de kijker voor op het ondernemen van actie. In het geval van een webshop heeft dit vaak een online aankoop tot resultaat. De juiste sfeer kan overgebracht worden door de toepassing van geluiden of teksten. In veel gevallen wordt er ook een stemacteur gebruikt als de werking van een product beknopt uitgelegd moet worden. Neem vrijblijvend contact op met Donker Media als je graag een geanimeerde productvideo wilt laten maken.

https://donkermedia.nl