Peecat
Image default
Internet marketing

Hoe Instagram te promoten met hashtags


marketing communicatie boek

Hashtags verschenen veel eerder dan Instagram. Ze begonnen te worden gebruikt in chats, werden populair dankzij Twitter en nu werden ze eindelijk geassocieerd met Instagram. Maar het meest interessante is dat niet iedereen nog steeds begrijpt waarom een ​​hashtag nodig is en hoe je die moet gebruiken.

Hashtags op Instagram

Het sociale netwerk zelf onthult niet alle fijne kneepjes van het werk van hashtags, dus het is niet verwonderlijk dat de getuigenissen van specialisten kunnen verschillen: er zijn veel meningen, veel mythen rond deze tags met een raster. Het zal me dan ook niet verbazen dat een van jullie in de reacties zal schrijven “maar ik heb gelezen dat je 30 hashtags kunt plaatsen, en je schrijft die 15!”.

Waarom hashtags belangrijk zijn voor Instagram-promotie

In de regel is een hashtag een aanduiding van het onderwerp dat in een bericht wordt onthuld en een tag waarmee groepen van vergelijkbare publicaties worden gevormd. De belangrijkste taak is om het bereik van de post te vergroten, een nieuw publiek naar het profiel te trekken en de activiteit te vergroten. Handig toch?

Hashtags zijn anders. Maar niet zwart, wit, rood, maar navigatie, individueel, thematisch, algemeen en lokaal.

Soorten hashtags op Instagram

Algemene tags

Dit is de breedste laag hashtags. Ze betekenen niet specifiek waar de post over gaat, maar schetsen het onderwerp in het algemeen. In onze publicatie omvatten algemene thematische labels #brand-promotie, #internet-marketing, #internet-marketeer, #website-promotie.

Thematische tags

Ik denk dat je al hebt bedacht dat thematische hashtags direct weerspiegelen waar we over schrijven in de post. De tekst is opgedragen aan SMM – we wijden hashtags aan SMM, we schrijven over copywriting – we schrijven hashtags over copywriting. In dit voorbeeld verwijzen we naar thematische hashtags als # smm-promotie, # promotie op sociale netwerken, # inhoud voor sociale netwerken, # promotie op sociale netwerken.

Individuele tags

Ik zie vaak de scheiding van begrippen als “individuele hashtags” en “merk hashtags”. Naar mijn mening is er geen fundamenteel verschil tussen hen. In het ene geval spreken we in een ander geval over een set tags die uniek is voor een persoon of bedrijf. Trouwens, de hashtags die pasgetrouwden bedenken voor de bruiloft zijn ook individuele tags.

Navigatielabels

Dit type hashtag is nodig voor navigatie. Posts met dezelfde thematische richting krijgen hun eigen individuele tag toegewezen, waardoor gebruikers alle posts van een persoon of bedrijf over een onderwerp kunnen lezen.

Lokale labels

Het is raadzaam om ze te gebruiken als je maar in één regio werkt. De body van de tag is een algemene of thematische hashtag + regio.

Naast classificatie op richtinggevoeligheid, worden hashtags ook onderverdeeld in groepen op frequentie:

Hoge frequentie. Meer dan 300 duizend keer gebruikt.

Gemiddelde frequentie. Gebruikt van 5 duizend tot 300 duizend keer.

Lage frequentie. Tot 5000 keer gebruikt.

Dit zijn allemaal geschatte cijfers om in te navigeren. Waarvoor? Vervolgens, om tags met verschillende frequenties te combineren, waardoor uw kansen om hiervan te profiteren vergroot.

De meest ongewenste hashtags met een miljoen, omdat ze praktisch geen hoop geven om de top te bereiken. Hier heb je een publicatie gepost met de tag #nail design, dus een seconde later verschenen er nog eens honderd soortgelijke berichten, waardoor je publicatie steeds lager werd.

U kunt dus miljonairs gebruiken, maar bereid u voor op het feit dat ze geen zin zullen hebben. Het is beter om je te concentreren op hashtags met minder gebruik, optimaal op middenfrequente.

Hashtags vinden op Instagram

Een veel voorkomende vraag van klanten is “hoe weet ik welke hashtags ik moet plaatsen?” Ik kan 3 manieren adviseren.

Speciale diensten

Bijvoorbeeld InstaTag of Instodom. Ze bevatten lijsten met populaire hashtags per onderwerp. Maar verwacht niet dat er een uitsplitsing zal zijn naar branche: voedselbezorging, bloemenwinkels, dierenklinieken. Dit is een van de nadelen van de services – thematische verzamelingen tags komen uit de categorie “meisjes”, “jongens”, “natuur”, “liefde”.

Het tweede nadeel van services is dat ze een lijst met meer dan een miljoen tags of (in zeldzame gevallen) hoogfrequente hashtags bevatten. Als je dit artikel aandachtig leest, en niet “met één oog” rent, dan weet je al dat veelvuldig gebruik van hashtags “niet hallo” is.

Raad ik de diensten aan? Waarschijnlijk niet. Je kunt daarheen gaan, je kunt hashtags lezen, je kunt ze testen. Maar hoogstwaarschijnlijk zal het resultaat zo-zo zijn, dus het is beter om uw aandacht te richten op andere methoden voor het selecteren van labels.

 Concurrenten

Als uw onderwerp goede competitieve profielen heeft, benadruk ik goede, zelfs uitstekende, dan kunt u zich concentreren op hun hashtags. Natuurlijk moeten ze worden gecontroleerd op frequentie en geschiktheid en pas dan worden gebruikt.

Eigen hoofd

Deze methode heeft voor mij persoonlijk de meeste voorkeur. Hoe het werkt: u selecteert hashtags op basis van zoekwoorden die relevant zijn voor de post. Kijk welke opties er zijn – Instagram zelf zal je ze vertellen. Bedenk bovendien welke toetsen bij u passen vanuit de algemene thematische laag. Als we bijvoorbeeld een bericht plaatsen over copywriting, is het logisch om hier de sleutels # internetmarketing, # website-promotie toe te voegen.

Fouten bij het gebruik van hashtags: we plaatsen de labels correct

Sommigen hebben misschien wel gedacht: waarom een ​​heel artikel aan hashtags wijden? Nog steeds uiterst eenvoudig. Helaas, kameraden, seizoenen veranderen elkaar, nieuwe iPhones komen uit, maar fouten in hashtags zijn en blijven.

Hashtags zonder spaties

We draaien en spaties tussen woorden, waarom doen sommige mensen het niet met hun eigen hashtags? We plaatsen spaties tussen woorden, waarom doen sommige mensen niet hetzelfde met hashtags? Het negeren van spaties veroorzaakt vuil in de post en wordt door Instagram als spam gezien. Heb je het nodig?

Dezelfde set tags onder elk bericht

Oké, het is niet zo’n slechte zonde als je weet dat de geselecteerde tags je 100% dekking zullen bieden. Maar hoe moet u dan analyses uitvoeren? Hoe kom je erachter welke onderwerpen het publiek meer bereiken? Vorm verschillende sets labels en wissel ze af.

Hashtag – elk woord

# mee eens # zoals # met # hashtags # zeer # passend. #niet echt. Laten we het met u eens zijn: hashtags hoeven niet gelezen te worden. Ze zijn nodig voor andere doeleinden: dekking, navigatie. Ga terug naar de eerste zin van deze paragraaf. We zien dat deze labels duidelijk niet voldoen aan de navigatietaken. Misschien kunnen ze helpen met dekking?

Overtuig uzelf, heeft u ooit de hashtag # very gevolgd? Zo een #? Ik ben net verder gegaan. En hier zien we mijn andere favoriete fout.

Hashtags in de hoofdtekst van de tekst

We gaan verder met het gesprek over het feit dat hashtags niet nodig zijn om ze te lezen. Natuurlijk, als dit geen grap of tekstapparaat is.

Ik smeek je heel erg – schrijf hashtags in de voettekst van de post of in het commentaar bij de post.

Gebruik alleen hoogfrequente signalen of alleen laagfrequente signalen

Ik heb dit al genoemd, dus kort: schrijf hashtags voor die verschillen in het aantal toepassingen, maar focus voor het grootste deel op de middenfrequenties.

te veel tags

Iemand schrijft dat je niet meer dan 30 hashtags mag gebruiken. Iemand zegt dat het kritische cijfer 9 is. Iemand laat zich leiden door 15. Over het algemeen is men van mening dat hoe meer hashtags, hoe lager de dekking. Zoals, Instagram is niet blij met dergelijke hebzucht en aarzelt niet om te straffen.

Maar in tegenstelling tot deze mening is er nog iets anders: Instagram maakt het niet uit hoeveel tags je daar hebt. Er is geen officiële verklaring van het sociale netwerk, dus laten we de logica meenemen. Instagram staat, net als Facebook, voor een vriendelijke gemeenschap, inhoud van hoge kwaliteit en de afwezigheid van spam en cheats.

De overvloed aan hashtags kan eenvoudig worden toegeschreven aan spam, wat betekent dat het sociale netwerk hier niet blij mee zal zijn. Dus laten we het eens zijn: we houden het gemiddelde aantal hashtags per bericht bij. Stukken 13-15 zijn voldoende.

Hashtags instellen wanneer de pagina is gesloten

Dit is een nutteloze oefening. Gebruikers kunnen uw profiel gewoon niet vinden en uw bericht niet zien. Begin daarom altijd bij het promoten van Instagram met het feit dat u uw account moet openen.

Onthoud dat als je niet alleen fouten hebt in het gebruik van hashtags, maar in het algemeen in het hele profiel, de kwestie niet kan worden genegeerd. Zorg ervoor dat alles perfect is: hashtags, stijl en “Actueel”.

Gevolgtrekking

Of uw bericht door een groot aantal gebruikers wordt gezien, hangt van veel factoren af. Van hoe interessant en aantrekkelijk uw bericht is, hoe u correct met hashtags werkt, of u schendingen heeft gehad, of u services van derden gebruikt. Over het algemeen wordt de dekking door alles collectief beïnvloed.

Empirisch werd onthuld dat één post 3,5 duizend views krijgt door hashtags, en een andere – 300. Wat beïnvloedde? Afbeelding, activiteit, posttijd. Een ander bericht krijgt helemaal geen enkele weergave op dezelfde hashtags, omdat er een schending was van de Instagram-regels en, hallo, een schaduwverbod.

Promotie op Instagram, met name door hashtags, is dus een andere wetenschap waar geen enkele bewezen theorie bestaat. Wat kan ik zeggen – experimenteren, analyseren. Maar ga niet verder. Piss off Instagram, hij zal niet te lui zijn om je profiel te blokkeren zonder proef en onderzoek.

En om het artikel niet op zo’n trieste noot af te sluiten: alle hoge dekking en activiteiten. Zij zijn echt!

 hubspot instagram marketing

https://marketingbook.shop/