Peecat
Image default
Huishoudelijk

LED verlichting tuin, ideaal voor uw tuin?

LED verlichting staat vooral bekend als de energiezuinige broer van de ouderwetse gloei- en halogeenverlichting. Verschillende ruimtes in uw huishouden zijn gemakkelijk te verlichten met deze prachtige verlichtingsbron. De tuin is echter waarschijnlijk niet de eerste ruimte waar u aan denkt wanneer we het hebben over het sfeervol verlichten van uw huishouden. Toch is het mogelijk om met LED verlichting tuin een prachtige sfeer in uw buitenruimtes te creëren. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van de verschillende soorten LED verlichting tuin.

LED verlichting tuin is op verschillende sites zoals www.tuinverlichtingled.be gemakkelijk verkrijgbaar. Maar wat maakt LED verlichting tuin nou goede verlichting? Het belangrijke aan tuinverlichting is natuurlijk dat deze goed tegen vocht en stof kan. Hiervoor is de IP-waarde bedacht. Met de IP-waarde kunt u gemakkelijk zien hoe goed uw verlichting bestand is tegen vocht en stof. De IP-waarde van goede LED verlichting tuin is rond de IP 65. Hierbij geeft het eerste cijfer de weerstand tegen vaste stoffen aan en het tweede cijfer de weerstand tegen vloeistoffen. Zo kunt u goed zien wat voor verlichting u koopt.

LED verlichting tuin wordt meestal onderverdeeld in drie groepen: de grondspots, de prikspots en de vlonderverlichting. De grondspots schijnen van de grond af naar boven en zijn ideaal voor het verlichten van bijvoorbeeld uw oprit of tuinpad. Ook zijn ze ideaal voor het in de spotlight zetten van bijvoorbeeld een standbeeld of boom in uw tuin. De prikspots zijn door hun unieke design uitermate geschikt om steeds te verplaatsen. Ze eindigen namelijk in een scherpe punt en zijn hierdoor gemakkelijk te installeren en net zo gemakkelijk weer te verplaatsen. Hierdoor zijn ze dus ideaal voor de mensen die van verandering houden. Dan zijn er nog de LED vlonderspots. Deze zijn, zoals de naam zegt, ideaal voor het verlichten van uw vlonders.

Voor meer info : https://www.tafels99.nl/eiken-tafels/