Peecat
Image default
Gezondheid

Hoe gezond courgettesoep is

Courgettesoep is een heerlijke manier om courgette aan jouw dieet toe te voegen. Deze groente is een krachtpatser, die verschillende belangrijke voedingsstoffen levert en het risico op verschillende ziekten in het algemeen aanzienlijk verlaagt.

Naast een hoog gehalte aan vitamine C en A bevat courgette ook indrukwekkende hoeveelheden mangaan en kalium. Dit laatste is gunstig voor het handhaven van een gezonde bloeddruk en het voorkomen van hart- en vaatziekten. Bovendien maakt het hoge watergehalte van deze groente het een goede keuze voor iedereen die gewicht wil verliezen of onder controle wil houden. Leer hieronder meer over courgettesoep

Waarom het gezond is

Courgettesoep is een voedzame maaltijd boordevol vitamine A, C, K, en B6 en mangaan en kalium. Vitamine A bevordert de gezondheid van de ogen, de huid en een goed functionerend immuunsysteem. Vitamine C voorkomt oxidatieve schade en ziekte door vrije radicalen te neutraliseren en DNA-schade te beperken. Het bevat ook kleine hoeveelheden ijzer, magnesium, koper en foliumzuur. Mangaan en kalium zorgen voor een gezonde bloeddruk en bloedsuikerspiegel.

 

Mensen met inflammatoire aandoeningen zoals artritis kunnen baat hebben bij de ontstekingsremmende eigenschappen van courgettesoep. Zucchini bevat carotenoïden zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen, en de flavonoïde quercetine, die allemaal ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze stoffen worden door het lichaam opgenomen en blijken ontstekingsremmende effecten te hebben, waaronder het verlagen van de productie van ontstekingschemicaliën en het verminderen van de activiteit van ontstekingscellen.

 

Omdat courgette minder dan 32 calorieën per 100 gram bevat, is het een caloriearme maaltijd. Ondanks het feit dat het een zeer caloriearme maaltijd is, zul je niet afvallen als je het alleen eet. Een gezond dieet met goed verdeelde calorieën is het ideale scenario.

 

Zucchini bied je voldoende kalium, een mineraal dat jouw hart helpt beschermen. Je cellen houden jouw hartslag op peil door elektrolytische mineralen af te geven aan de vloeistof eromheen. Een verhoogde kaliuminname kan de kans op hartaandoeningen helpen verminderen, terwijl een verminderde kaliuminname deze juist kan verhogen.

Waarom je courgettesoep moet eten

Je kunt jouw courgetteconsumptie verhogen en profiteren van alle voedzame voordelen van deze zomerpompoen door courgettesoep te eten. Behalve dat ze caloriearm is en rijk aan vitamine A en C, kan courgette helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op coronaire hartziekten en hypertensie te verkleinen. Deze heerlijke groente kan ook op een andere manier worden gegeten – als courgettesoep! Ga naar https://www.sap.je/ voor meer informatie over gezonde sapjes.

https://www.sap.je/