Op pad voor beeldmateriaal voor een publicatie over de leefomgeving in het Overijsselse gebied Salland sprak fotograaf Vincent Hartman met een aantal wandelaars die enthousiast vertelden dat ze een ijsvogel hadden gezien. Trots lieten ze een minescuul vogeltje zien op het LCD scherm van hun compact camera. De fotograaf bedacht dat een aantal van deze beelden het wel goed zouden doen in de betreffende publicatie en besloot ook maar eens naar die observatiehut te gaan. De hut staat in het natuurgebied ‘De Duursche Waarden’ langs de IJssel in de gemeente Olst-Wijhe.

Daar aangekomen werd hij vriendelijk verwelkomd door een aantal fanatieke ‘amateur’ fotografen. Het verschil tussen hen en Fotograaf Zwolle was alleen dat zij niet betaald werden om daar te zijn en derhalve Fotograaf Zwolle als ‘Professional’ gekwalificeerd kon worden. Qua apparatuur was er echter nauwelijks onderscheid. Wel een groot verschil was de daar aanwezige kennis en ervaring met het onderwerp. Wat dat betreft was Fotograaf Zwolle hier duidelijk de amateur. Een ‘steep learning curve’ volgde. 

Fotograaf Fotostudio Zwolle

Allround fotograaf Vincent Hartman werkt vanuit zijn fotostudio net buiten de stad Zwolle. Het fotografiebedrijf genaamd STUDIOVHF ligt in het Sallandse dorp Heino en staat bekend om haar veelzijdigheid en goed professioneel niveau over meerdere disciplines. De studio is gespecialiseerd in reclame fotografie, productfotografie, interieurfotografie, algemene bedrijfsfotografie en redactionele fotografie. Voor opdrachtgevers is het makkelijk te weten dat de studio meerdere takken van de fotografie beheerst. Wat dat betreft is de natuurfotografie (redactionele fotografie) iets heel anders dan bijvoorbeeld productfotografie:

Een beweeglijk vogeltje van zo’n 16 centimeter fotograferen met voldoende resolutie voor een kwaliteits uitgave is geen cinecure. Lang glas of eigenlijk erg lang glas is noodzakelijk en dat zijn nu net de meest on-rendabele brandpunten in een alround fotografie bedrijf. De 300mm f 2.8 mag dan wel een kwaliteits teleobjectief zijn, maar voor dit soort werk te kort. Uiteindelijk brachten een 1.4x converter en een cropfactor van 1.6 de oplossing voor Fotograaf Zwolle. Met een 50MP sensor bleef de beeldkwaliteit en detailweergave goed op peil.

Via de link hieronder aan de pagina kunt u bovengetoonde IJsvogel in het groot zien. Op de pagina er op volgend ziet u er nog een.

 

 

 

Voor meer info : http://www.studiovhf.com/redactionele-fotografie/ijsvogel