Heeft u nieuwe medewerkers nodig vanwege de groei van het bedrijf? Of hebben een aantal medewerkers met veel kennis uw bedrijf verlaten? Hoe dan ook, het invullen van inkoop vacatures is altijd een tijdrovend proces. De specialisten van INSINC staan voor u klaar! Een vacature voor een inkoper wordt hier altijd toegespitst op de kernwaarden van uw bedrijf. In een persoonlijk gesprek wordt de ‘crucial click’ geformuleerd, hoe een nieuwe medewerker de rest van het team aanvult en toch onderdeel is van datzelfde team. Zo krijgt u altijd de juiste kennis op de juiste plaats binnen uw organisatie.

Naar welke klik bent u op zoek bij het invullen van uw vacatures voor inkoop?

Waar moet een nieuwe medewerker die de inkoop gaat doen aan voldoen? Denk daar eerst over na voordat u een vacature voor inkoper publiceert. U denkt dan misschien aan standaard zaken als flexibiliteit, gestructureerd kunnen werken en goede communicatievaardigheden. Maar het antwoord op die vraag is niet zo makkelijk als het lijkt. We zijn geneigd om te denken in containerbegrippen als ‘kwaliteit’, ‘professionaliteit’, en ‘een echte aanpakker’. Maar wat bedoelt u daar nu eigenlijk mee? INSINC helpt u met het concretiseren van deze termen en gaat vervolgens op zoek naar kandidaten die passen binnen dit profiel. En zo matcht u altijd de juiste mensen aan uw inkoop vacatures!

Vacatures voor inkoop openstaan? Zo vult u ze in!

De inkoopafdeling is vaak heel belangrijk in bedrijven. Daarom zoekt u gedegen medewerkers! In ieder bedrijf is er een constant spel bezig tussen het maximaliseren van de omzet en het minimaliseren van de kosten, zonder dat de kwaliteit daaronder leidt. De inkoper speelt hier een belangrijke rol in, maar hoe krijgt u die vacature inkoop eigenlijk ingevuld? Het wervingstraject vreet flink wat tijd én energie, en dat kunt u zich in uw drukke leven eigenlijk niet veroorloven. Kies dan voor versterking en ondersteuning bij dit proces voor de diensten van INSINC. Jarenlange ervaring in deze specifieke branche zorgt ervoor dat u alleen de kandidaten krijgt die qua capaciteiten, ambities en instelling passen bij uw organisatie.