Peecat
Image default
Aanbiedingen

Versterk je merk: de kracht van verschillende soorten tape

In de wereld van e-commerce en retail is het gebruik van de juiste verpakkingsmaterialen essentieel voor het succes van je bedrijf. Een van de vaak over het hoofd gezien, maar zeer belangrijke onderdeel van verpakkingen, is tape. Er zijn verschillende soorten tape beschikbaar, elk met hun eigen specifieke toepassingen en voordelen. Bovendien kan het gebruik van bedrukte tape een krachtig marketinginstrument zijn om je merk te versterken. In deze blog bespreken we de verschillende soorten tape en waarom bedrukte tape een slimme keuze is voor je bedrijf. 

 

Soorten tape

PVC tape

PVC tape is zeer sterk en duurzaam, wat het ideaal maakt voor het verzenden van zware pakketten. Het is bestand tegen scheuren en biedt een hoge kleefkracht. Bovendien is PVC tape stil bij het afrollen, wat het gebruiksvriendelijk maakt in drukke magazijnen. 

 

PP (polypropyleen) tape

PP tape is een kosteneffectieve optie die uitstekend kleeft op diverse oppervlakken. Het is iets minder sterk dan PVC tape, maar is perfect voor lichte tot middelzware pakketten. Deze tape is beschikbaar in verschillende diktes en kan met verschillende soorten lijm geleverd worden, zoals hotmelt, solvent en acryl. 

 

Papieren tape

Voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden, is papieren tape een uitstekende keuze. Deze tape is milieuvriendelijk, recyclebaar en kan net zo effectief zijn als zijn plastic tegenhangers. Het is ideaal voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verkleinen en hun duurzame imago willen versterken. 

 

Dubbelzijdig tape

Dubbelzijdige tape is handig voor toepassingen waarbij je twee oppervlakken aan elkaar wilt bevestigen zonder dat de tape zichtbaar is. Het is perfect voor promotionele displays, posters en andere marketingmaterialen. 

 

De marketingkracht van bedrukt tape

Het gebruik van bedrukt tape biedt veel meer dan alleen functionele voordelen. Het is een geweldige manier om je merk te promoten en een blijvende indruk achter te laten bij je klanten. 

 

Merkherkenning

Bedrukte tape met je bedrijfslogo, slogan of andere merktekens zorgt ervoor dat je merk direct herkenbaar is zodra de klant het pakket ontvangt. Dit verhoogt de merkherkenning en zorgt voor een professionele uitstraling. 

 

Klantenbinding

Door je verpakking te personaliseren met bedrukte tape, laat je zien dat je aandacht besteedt aan details. Dit kan de klanttevredenheid verhogen en ervoor zorgen dat klanten je merk onthouden en vaker bij je terugkomen. 

 

Veiligheid

Bedrukte tape kan ook bijdragen aan de veiligheid van je zendingen. Het maakt het duidelijk als een pakket is geopend of beschadigd tijdens het transport, omdat de tape specifieke merktekens bevat. 

 

Kostenbesparend

In plaats van dure bedrukte dozen te gebruiken, kun je met bedrukte tape hetzelfde effect bereiken voor een fractie van de kosten. Het is een eenvoudige en betaalbare manier om je merk te promoten zonder je budget te overschrijden. 


Wil je je verpakkingen naar een hoger niveau tillen en je merk versterken? Je kunt verpakkingsmateriaal kopen bij Rotim Verpakkingen. Bezoek de website en ontdek de mogelijkheden van bedrukte tape en andere soorten verpakkingsmateriaal.

https://www.rotimshop.be/